Pietų operatyvinės vadovybės duomenimis, šiuo metu akvatorijoje yra šeši Rusijos laivai, tačiau visi raketų nešėjai dislokuoti savo bazavimo vietose.

„Taip pat aktuali minų ir sprogimų grėsmė Juodosios jūros pakrantėje, priekrantės vandenyse“, – sakė kariškiai ir pridūrė, kad priešo lėktuvų ir dronų smūgiai – tiek dieną, tiek naktį – yra gana tikėtini.

Nuo 2023 m. gegužės 4 d. Rusija perpus sumažino „kalibrų“ skaičių Juodojoje jūroje. Gegužės 4 d. 11 val. ryto Juodojoje jūroje budėjo septyni priešo laivai. Tarp jų buvo du „Kalibr“ raketų nešėjai, kurių bendrą salvę sudarė iki 16 raketų.

Azovo jūroje ir Viduržemio jūroje padėtis nesikeitė. Tiksliau, Azovo jūroje buvo vienas laivas, o Viduržemio jūroje – penki, iš kurių vienas buvo „Kalibr“ raketų nešėjas, turintis iš viso iki 4 raketų salvę.

Tuo tarpu Juodojoje jūroje gegužės 4 d. naktį priešas padidino grupuotę iki 11 laivų, tarp kurių buvo keturi antvandeniniai raketų nešėjai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją