Byla iškelta Maskvai imantis precedento neturinčio susidorojimo su kitaminčiais tuo metu, kai Rusija puola Ukrainą, o daugelis Rusijos meno bendruomenės atstovų pabėgo iš šalies.

Naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad teismas nurodė 38 metų režisierę suimti iki liepos 4 dienos. Pagal šiuos kaltinimus gresia maksimali septynerių metų laisvės atėmimo bausmė.

J. Berkovič ir dramaturgė Svetlana Petrijčiuk buvo sulaikytos diena anksčiau, tai sukrėtė sumenkusią Rusijos teatro bendruomenę. Moterys apkaltintos „terorizmo teisinimu“ jų pjesėje „Finistas, drąsusis sakalas“. Moterų sukurtas spektaklis apie ruses, išvykusias ištekėti už vyrų Sirijoje, praėjusiais metais pelnė du prestižinius „Auksinės kaukės“ teatro apdovanojimus.

J. Berkovič buvo atvesta į teismo salę vilkėdama šviesiai mėlyną striukę ir oranžinį džemperį su gobtuvu, surakinta antrankiais. AFP žurnalistas prie teismo matė apie 100 žmonių, tarp jų ir 2021 m. Nobelio taikos premijos laureatą žurnalistą Dmitrijų Muratovą.

Mažiausiai 2000 žmonių pasirašė internetinę peticiją, ginančią abi kūrėjas ir raginančią Rusijos valdžią verčiau „persekioti žudikus, o ne poetus“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją