JAV nacionalinės žvalgybos direktorė Avril Haines mano, kad Rusija, turint omenyje dabartinį jos potencialą, nesugebės pradėti dar vienos plataus masto invazijos į Ukrainos teritoriją, todėl „pergale“ V. Putinas galėtų laikyti karo įšaldymą ir įsitvirtinimą jau okupuotuose Ukrainos regionuose.

Apie tai informuoja CNN.

Kalbėdama Senato Ginkluotųjų pajėgų komitete A. Haines pabrėžė, kad, norėdama surengti naują ataką, Rusija turėtų paskelbti visuotinę mobilizaciją ir susitarti su trečiosiomis šalimis dėl ginklų tiekimo, kadangi to, ką yra gavusi iš Irano, jai nepakaktų.

JAV nacionalinės žvalgybos direktorė įsitikinusi, kad V. Putinas veikiausiai nebesvajoja apie visos Ukrainos užėmimą. Rusijos „pergale“ kare dabar V. Putinas greičiausiai laikytų „visišką okupuotos teritorijos Ukrainos rytuose ir pietuose kontroliavimą ir garantiją, kad Ukraina netaps NATO nare“.

A. Haines mano, kad Rusijos karas prieš Ukrainą tęsis, jei Kremlius nepriimtų kitokio politinio sprendimo.

Ji paminėjo, kad balandį Rusijos pajėgos nedaug pasistūmėjo fronte ir ruošia naujas gynybines pozicijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją