Australijos pilietis J. Assange‘as nuo tada, kai prieš ketverius metus buvo išgabentas iš Ekvadoro ambasados, yra Londono Belmaršo kalėjime. Jis kovoja ilgą teisinę kovą, kad išvengtų ekstradicijos į JAV.

JAV 51 metų J. Assange‘ui pateikė kaltinimus dėl sąmokslo su buvusia JAV karinės žvalgybos analitike Chelsea Manning 2010 metais nutekinti didžiulį kiekį slaptos medžiagos.

A. Albanese‘as užsitęsusį J. Assange‘o įkalinimą pavadino „liūdinančiu“.

„Manau, kad į Assange‘o bylą reikia žiūrėti atsižvelgiant į tai, kas įvyko, kokie yra kaltinimai, ir ar laikas, kuris jau faktiškai išbūtas [kalėjime], neviršija to, kas būtų pagrįsta, jei būtų įrodyta, kad tai įvyko“, – sakė jis Australijos transliuotojui ABC.

„Tačiau kai australai pažvelgs į aplinkybes, į tai, kad informaciją paskelbęs asmuo [Chelsea Manning] dabar vaikšto laisvėje, praleidusi tam tikrą laiką kalėjime... tai jie pamatys, kad čia yra neatitikimas“, – teigia Australijos premjeras.

A. Albanese‘as sakė, kad nors ir turi „problemų“ dėl to, ką padarė J. Assange‘as, „gal jau gana“, nes „jo nuolatinis įkalinimas niekam nenaudingas“.

Didžiosios Britanijos policija 2019 metų balandį suėmė J. Assange‘ą Ekvadoro ambasadoje, kur jis buvo radęs prieglobstį septynerius metus, nes nepasidavė pagal ankstesnį orderį, susijusį su Švedijos kaltinimais, kurie galiausiai buvo panaikinti. Policija jį sulaikė po to, kai Kitas atšaukė J. Assange‘o prieglobsčio statusą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją