Ukrainos delegatas Oleksandras Marikovskis ketvirtadienį feisbuke paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje matyti, kaip jis smūgiuoja Rusijos pareigūnui ir atima Ukrainos vėliavą Juodosios jūros ekonominio bendradarbiavimo organizacijos asamblėjos susitikimo kuluaruose.

O. Marikovskis užfiksuotas laikantis Ukrainos vėliavą ir per fotosesiją pozuojantis už Rusijos delegato. Rusijos delegatas pagriebia mėlynai geltoną vėliavą. O. Marikovskis eina paskui Rusijos delegatą, norėdamas atimti vėliavą, ir jam smogia.


Rusijos atstovas atsargumo sumetimais buvo nuvežtas į ligoninę, pranešė naujienų agentūra TASS, remdamasi Rusijos ambasados pranešimu. Ambasada šį incidentą pavadino „keliančiu pasipiktinimą“.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatai ketvirtadienį taip pat bandė nutraukti Rusijos delegacijos pasisakymą Ankaroje vykstančiame Juodosios jūros ekonominio bendradarbiavimo organizacijos parlamentinės asamblėjos (PABSEC) aukščiausiojo lygio susitikime.

„Vieningajai Rusijai“ atstovaujanti Rusijos Valstybės Dūmos deputatė Olga Timofejeva prie švarko buvo prisisegusi Georgijaus juostelę – Rusijos vykdomos agresijos simbolį. Ukrainos atstovai pabandė nutraukti jos kalbą. Jie išskleidė jai už nugaros vėliavą, nors Rusijos delegacijos nariai ir bandė sukliudyti šitai padaryti.


Tuomet įsikišo Turkijos parlamento pirmininkas Mustafa Sentopas. Jis paskelbė pertrauką ir pareiškė, kad renginio reglamentą pažeidusi delegacija gali palikti salę.

„Čia kalbės tas, kam suteikiamas žodis. Neleisiu, kad būtų pažeistas protokolas ir sutrikdyta renginio tvarka. Jei kas nors turi tokių užmačių, tegul palieka salę“, – pasakė M. Sentopas.

Jis taip pat aiškino, kad kiekvienas turi teisę išsakyti savo nuomonę, bet būtina paisyti renginio tvarkos.

„Čia nėra nieko blogo. Tačiau dėl bandymų surengti akciją susitikimo jau nebebus galima vadinti parlamentiniu renginiu – jis virs į judėjimą gatvėje“, – pareiškė Turkijos parlamento pirmininkas.

Penktadienį Stambule turėtų įvykti Ukrainos, Rusijos Federacijos ir Turkijos derybos, per kurias bus siekiama susitarimo dėl grūdų. Susitikimas vyks gynybos viceministrų lygmeniu.

Kiek anksčiau agentūra „Reuters“ rašė, kad derybos, skirtos susitarti dėl grūdų, pagal kurį Ukraina galėtų eksportuoti produkciją saugiu koridoriumi Juodojoje jūroje, turėtų įvykti gegužės 3 d.

Dėl šio susitarimo Ukraina ir Rusija tiesiogiai nebendrauja. Ukrainiečiai visus klausimus aptaria su Turkija ir JTO, o šios vėliau atskirai derasi su Rusija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)