Per vizitą buvo parodyti karinės technikos, jau perduotos Ukrainai, pavyzdžiai, pranešė „Ukrinform“. Taip pat įvyko susitikimas su olandų komanda, parengusia techniką pristatymui į Ukrainą.

V. Zelenskis padėkojo „visiems, kurie Nyderlanduose mums padeda“. „Karinė technika keliauja iš čia į Ukrainą, tiesiai į mūšio lauką“, - sakė jis.

V. Zelenskis taip pat padėkojo Nyderlandams už Ukrainos karių mokymą ir sužeistų Ukrainos karių gydymą. Jis paminėjo ir olandų teismo medicinos specialistus, padedančius tirti Rusijos karo nusikaltimus ir renkančius reikalingus įrodymus, kad Rusija būtų patraukta atsakomybėn.

„Visa tai priartina mus prie pergalės, mūsų bendros pergalės, brangūs draugai. Atminkite, mes sunaikinsime Rusijos blogį, apginsime savo laisvę, mūsų bendrą europietišką gyvenimo būdą. Ginklai iš šios bazės padeda mūsų gynėjams, saugo gyvybes, normalų, laisvą gyvenimą, ukrainiečius, visus europiečius ir visus laisvus pasaulio žmones. Dėkoju visiems, kurie padeda. Šlovė Ukrainai“, – sakė V. Zelenskis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją