Įrašu pasidalino ir buvęs Rytų Ukrainos separatistų lyderis Igoris Girkinas.

„Sunkus rytas: Briansko sritis. Bepiločiai orlaiviai atakavo Seščios karinį aerodromą. Pažeistas sunkiasvoris karinis ir transportinis lėktuvas An-124. Dabar eksploatuojamas maždaug tuzinas tokių mašinų, o iš viso yra pagamintos 55-ios. Atnaujinti gamybą šiuo metu neįmanoma“, – sakoma įraše.

„Krasnodaro kraštas. Volnos kaime Temriuko rajone dega degalų rezervuaras. Liepsnos apimtas plotas – 1 200 kvadratinių metrų. Gaisrą gesina penketas gaisrinių automobilių ir maždaug 200 žmonių.

Leningrado sritis. Gaisras Gostilicų aerodrome, kurio angaruose laikomi sraigtasparniai.

Kursko sritis. Eilinis Tetkino kaimelio apšaudymas. Žalos padaryta 15-ai namų, taip pat nukentėjo dujotiekis, sutriko elektros energijos tiekimas“, – vardijama jame.

„Chersono sritis. Ukrainos pajėgų smūgių taikiniais tapo Kachovka, Naujoji Kachovka, Oleškai, Piščianivka, Kozači Laheriai, Korsunka, Krynkai ir t. t. Link kairiojo kranto Chersono srityje paliesit 53 artilerijos sviediniai ir 27 minos.

Okupuota Donecko sritis. Priešas paleido 424 šūvius. Nuo apšaudymų nukentėjo Horlivka, Ozerianivka, Michailivka, Šyroka Balka, Jasynuvata, Jakovka, Novoselivka Druha, Doneckas, Makijivka, Olenivka, Blahodatnė, Nikolskojė, Volodymyrivka“, – tvirtina Rusijos karo tinklaraštininkai.

Įraše taip pat primenami Rusijos prezidento Vladimiro Putino žodžiai, esą Rusija „dar nieko nepradėjo“. „Pats metas pradėti“, – sakoma įraše.

„Delfi“ primena, kad trečiadienį Rusijos Krasnodaro regione užsiliepsnojo degalų saugykla. „Tai aukščiausio sudėtingumo kategorijos gaisras“, – „Telegram“ tinkle rašė Venjaminas Kondratjevas.

Gaisras kilo Volnos kaime Temriuko administraciniame rajone. Vietovė įsikūrusi netoli Krymo tilto, jungiančio Rusijos žemyninę dalį su Rusijos aneksuotu Juodosios jūros pusiasaliu.

Vaizdo įrašuose socialiniuose tinkluose buvo matyti, kaip iš didelių talpų su raudonu užrašu „degi“ kyla liepsnos ir juodi dūmai.

Rusijos žiniasklaida taip pat pranešė, kad naktį iš antradienio į trečiadienį penki bepiločiai atakavo Rusijos Briansko srityje esantį karinį aerodromą. „Baza“ rašo, esą per ataką buvo naudojami Ukrainos gamybos bepiločiai.

Remiantis išankstiniais duomenimis, du dronai buvo sunaikinti, dar du sprogo aerodromo teritorijoje. Penktasis bepilotis nebuvo rastas.

Per ataką buvo truputį apgadintas karinis transporto lėktuvas „An-124“. Vadovaujantis žiniasklaidos informacija, orlaivis nebuvo eksploatuojamas. Nukentėjusiųjų nėra.

Šeštadienį per dronų ataką buvo padegta Rusijos degalų saugykla Krymo Sevastopolio uostamiestyje. Rusija dėl to kaltina Ukrainą.

Ukraina retai prisiima atsakomybę už atakas Rusijos kontroliuojamoje teritorijoje. Tačiau savaitgalį Ukrainos kariuomenė pareiškė, kad žala rusų logistikai yra pasirengimo ilgai lauktam kontrpuolimui dalis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją