Tai antradienį per nacionalinį televizijos maratoną pranešė Charkivo srities karinės administracijos vadovas Olehas Sinehubovas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Šiandien apie 14 val. 20 min. Iziumo rajone, tarp Verbivkos ir Vovčij Jaro kaimų, su žemės ūkio technika dirbę žmonės užvažiavo ant minos. Jie buvo sužeisti“, – sakė pareigūnas.

Jis pažymėjo, kad į incidento vietą buvo nusiųsta Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos (VNST) specialistų.

Anot O. Sinehubovo, apskritai minų keliamas pavojus regione išlieka labai didelis.

„Kiekvieną dieną sustiprinti VNST pirotechnikos padaliniai dirba išminuodami Charkivo sritį. Šiuose darbuose dalyvauja daugiau kaip 250 žmonių ir per 100 specialios technikos vienetų“, – sakė pareigūnas.

Administracijos duomenimis, regione aptikta ir neutralizuota beveik 66 tūkst. sprogių daiktų.

„Remiantis atnaujinta Charkovo srities greitosios medicinos pagalbos centro informacija, šiandien Iziumo rajone per minos sprogimą nukentėję 39 ir 47 metų vyrai nuo patirtų sužalojimų mirė. Deja, medikams nepavyko jų išgelbėti“, – „Telegram“ kanale pranešė Charkivo srities karinės administracijos vadovas.

Kaip jau buvo pranešta, balandžio 27 d. netoli Charkivo srities Tokarivkos kaimo ant prieštankinės minos užvažiavo tarnybinis automobilis su energetikais. Per sprogimą žuvo 54 metų vairuotojas. Dar keturi energetikai buvo sužeisti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją