D. Medvedevas parašė, kad „Rusijai ši valstybė neturėtų egzistuoti“ tol, kol „jos valdžioje vien rusofobai, o Ukraina pilna lenkų samdinių, kuriuos reikia negailestingai naikinti“.

Įrašas apie Lenkiją tviteryje buvo reakcija į lenkų sprendimą naikinti mokyklą prie Rusijos Federacijos ambasados Varšuvoje. Moderatoriai įrašą paslėpė.

Remiantis socialinio tinko taisyklėmis, pažeidėjas privalo įrašą ištrinti, nes kitu atveju nebegalės kelti naujų įrašų. Taip pat galima sprendimą skųsti, jeigu su juo nesutinkama.

Mainais į įrašo blokavimą D. Medvedevas prabilo apie „tviterio degradaciją“ ir pasidalijo juo rusų, anglų ir lenkų kalbomis. Savo veiksmus jis palydėjo fraze: „Ir kaip tau, @elonmusk?“, kreipdamasis į socialinio tinklo savininką Eloną Muską.

Rusijos Federacijos Saugumo tarybos vicepirmininkas teigia nesuprantąs, kodėl jo įrašo prieinamumas ribojamas dėl „kažkokių taisyklių pažeidimo, o štai įrašai su raginimais naikinti Rusiją esą kažkodėl socialinio tinklo taisyklėms priimtini“. Konkrečių tokių įrašų pavyzdžių jis nepateikė.

Įrašas buvo paslėptas ir kitose D. Medvedevo paskyrose. Tada politikas „RIA Novosti“ pareiškė, kad tviteris „lankstosi prieš Valstybės departamentą“ ir Ukrainą bei su juo pasielgė taip pat, kaip kažkada „su buvusiu JAV prezidentu Donaldu Trumpu“. O tada pridūrė, kad apsieis ir be to tviterio: „Galiausiai tai juk viso labo kažkoks užsienietiškas socialinis tinklas, veikiantis amerikiečių valdžios naudai. Ir gana ciniškai juos naudojomės saviems propagandos tikslams.“

Balandžio pradžioje „Twitter“ panaikino ribojimus su Rusijos valdžia siejamoms paskyroms, įskaitant valstybinės propagandos paskyras. Netrukus rekomendacijose atsirado tokių žiniasklaidos kanalų kaip „Russia Today“.

Tuomet Valstybės Dūma taip pat leido atblokuoti amerikiečių socialinį tinklą. Už tai pasisakė ir Saugaus interneto lygos vadovė Jekaterina Muzilina. „Roskomnadzor“ savo ruožtu sureagavo, kad nėra pagrindo atšaukti „Twitter“ blokavimą, nes „nebuvo pašalinta 1300 vienetų draudžiamos medžiagos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)