Vašingtono politinis ir žiniasklaidos elitas susirinko į kasmetinį didįjį vakarą, kuriame, be tradicinių komedinių elementų, buvo išsakyti raginimai paleisti užsienyje kalinamus žurnalistus.

Po vakarienės besitęsiant pramoginei renginio daliai „Daily Show“ korespondentas Roy’us Woodas jaunesnysis linksmai šaipėsi iš 80-mečio J. Bideno, kuris yra paskelbęs, jog kandidatuos antrai kadencijai.

R. Woodas atkreipė dėmesį į neseniai vykusius didelius protestus prieš pensinio amžiaus didinimą Prancūzijoje.

„Jie protestavo, nes nenorėjo dirbti iki 64 metų. Tuo tarpu Amerikoje turime 80-metį, maldaujantį mūsų leisti jam dirbti dar ketverius metus“, – sakė jis. Netoli sėdėjęs J. Bidenas plačiai nusišypsojo.

„Leiskite man užbaigti darbą“ – tai ne kampanijos šūkis, tai maldavimas“, – pridūrė R. Woodas. „Sakykite, ką norite apie mūsų prezidentą, bet kai jis prabunda iš to snūstelėjimo, darbas yra padaromas.“

J. Bidenas tuo tarpu nusitaikė į žiniasklaidos magnatą 92-erių Rupertą Murdochą, konservatyvaus televizijos tinklo „Fox News“ savininką.

„Galbūt manote, kad man nepatinka Rupertas Murdochas, bet tai tiesiog netiesa. Kaip galiu nemėgti vyruko, kurio dėka atrodau kaip (29 metų popmuzikos žvaigždė – AFP) Harry‘is Stylesas?“ – juokavo JAV prezidentas.

Jis paleido repliką ir į CNN laidų vedėją Doną Lemoną, kuris buvo atleistas, kaip įtariama, dėl eteryje išsakytų seksistinių ir amžių kritikuojančių pastabų.

„Vadinate mane senu – aš esu labai patyręs. Jūs sakot aš antikvarinis – aš sakau, kad aš išmintingas. Sakote mano laikai jau praeity – Donas Lemonas pasakytų: štai vyras pačiame jėgų žydėjime“, – šmaikštavo J. Bidenas.

Vakarienėje dalyvavo 2 tūkst. 600 dalyvių – tik šiemet renginys atgavo turėtą populiarumą, kurį buvo paveikę koronaviruso pandemijos ribojimai.

Baltųjų rūmų korespondentų asociacijos vakarienėje su J. Bidenu dalyvavo ir viceprezidentė Kamala Harris.

Tradicinis renginys organizuojamas siekiant pagerbti Konstitucijos pirmąją pataisą, garantuojančią žodžio laisvę, ir pasisakyti už laisvą spaudą visame pasaulyje.

Prieš vakarienę J. Bidenas susitiko su susitiko su „Wall Street Journal“ reporterio Evano Gerškovičiaus, praėjusį mėnesį suimto ir įkalinto Rusijoje dėl kaltinimų šnipinėjimu, šeima.
Tarp vakarienės svečių buvo ir krepšininkė Brittney Griner, kurią Rusija pernai paleido per apsikeitimą kaliniais. Ji pažadėjo kovoti už kitus sulaikytuosius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją