„Pasirengimas pavasario kontrpuolimui beveik baigtas. Kai jis bus pradėtas, tikriausiai pietuose, tai bus lūžio taškas konflikte. Tačiau rusai turėjo beveik šešis mėnesius paruošti dirvą ir sukurti sudėtingą gynybos sistemą. Prasiveržti pro juos bus didžiulis iššūkis“, – pažymima leidinyje.

Kaip rodo palydovinės nuotraukos, okupantai Pietų Ukrainoje pastatė ešeloninę prieštankinių griovių, užtvarų, minų laukų ir tranšėjų gynybą. Ukrainos kariai turi kaip nors apeiti arba įveikti šias kliūtis neprarasdami puolimo pagreičio.

Labiausiai įtvirtintos teritorijos yra pietrytinė Zaporožės srities dalis ir Krymo sąsmauka.

„Tačiau tokia gynyba yra tokia gera, kokios yra kiekvienam sektoriui priskirtos pajėgos. Pačios savaime jos yra ribota kliūtis. Štai kodėl rusai perkėlė daugiau dalinių į Ukrainos pietus“, – pažymima leidinyje.

Antrasis veiksnys, galintis turėti neigiamos įtakos Ukrainos kontrpuolimo sėkmei, yra netikėtumo faktoriaus nebuvimas. Kitaip nei per puolimą Charkovo srityje, šį kartą priešas tikisi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo pietuose.

Dėl šios priežasties Ukrainos pajėgos turi pasiekti lemiamų laimėjimų jau pirmąją puolimo dieną, mano savaitraštis.

Trečias veiksnys, kuris turės įtakos AFU kontrpuolimo rezultatams, yra Rusijos kariuomenės pranašumas ore.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)