Šypsodamasis ir apsirengęs raudona striuke 69 metų lyderis išėjo į Stambulo aviacijos festivalio sceną ir ėmė mėtyti gėles į vėliavomis mojuojančių šalininkų minią.

Jis atvyko kartu su savo artimu sąjungininku, Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu, ir Libijos ministru pirmininku Abdelhamidu Dbeibahu. Abi šalys savo karuose naudojo Turkijos kovinius bepiločius orlaivius, kurie savaitgalį vyksiančiame aviacijos renginyje užims svarbią vietą.

R. T. Erdoganas viešumoje nesirodė nuo antradienio vakaro, kai susirgo tiesioginiame televizijos eteryje. Turkijos sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca sakė, kad R. T. Erdoganas susirgo gastroenteritu. Ši virškinamojo trakto liga yra lengvai gydoma ir paprastai išnyksta per kelias dienas.

Tačiau ji sutrikdė R. T. Erdogano pastangas įgauti pagreitį prieš gegužės 14 dieną vyksiančius svarbius Turkijos rinkimus.

Dabar R. T. Erdoganas atrodė sveikas, kreipdamasis į minią su mikrofonu rankoje ir pasakodamas apie vyriausybės pastangas padėti žmonėms, nukentėjusiems nuo vasario mėnesį įvykusio galingo žemės drebėjimo, nusinešusio daugiau kaip 50 tūkst. gyvybių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją