Tai pareiškė Bulgarijos užsienio reikalų ministras Nikolajus Milkovas, praneša portalas „eurointegration“, remdamasis leidiniu „Novinite“.

Ministras kalbėjo konferencijoje „Atsakymas į iššūkius saugumo architektūros fragmentacijos sąlygomis: priešinimasis Rusijos hibridinei veiklai“.

„Lygiagrečiai su Rusijos kariniais veiksmais mes susiduriame su įvairiomis beprecedenčio masto atakomis, kuriomis siekiama pakirsti Bulgarijos stabilumą, mūsų demokratines vertybes ir procesus“, - pareiškė jis.

Rusijos agresija, vykstanti netoli Bulgarijos sienų, yra šiurkštus tarptautinės teisės pažeidimas. Ji smogė stiprų smūgį tarptautinio saugumo architektūrai, o tai turi skaudžių padarinių visuomeniniam ir politiniam gyvenimui, taip pat ir Bulgarijoje“, - pažymėjo N. Milkovas.

Anot jo, Rusija naudoja visą hibridinės taktikos arsenalą, manipuliuoja energijos išteklių ir pagrindinių maisto produktų tiekimu, varo beprecedenčio masto propagandą, kuria siekiama provokuoti nepasitenkinimą ir silpninti solidarumą su Ukraina.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)