Daugelyje pasaulio dalių demokratijai grėsmę kelia propaganda ir dezinformacija, teigė Yoon Suk Yeolas. Turėdamas omenyje Korėjos karą šeštajame dešimtmetyje, jis pažymėjo, kad Pietų Korėja ir JAV ilgai „krauju ir prakaitu“ kovojo, kad apsaugotų demokratiją ir teisinės valstybės principus. Jos esą ir dabar turi eiti išvien ir kovoti su tomis jėgomis, kurios kėsinasi į demokratiją.

„Kai Šiaurės Korėja 1950 metais įžengė pas mus, į pagalbą mums atskubėjo demokratijos, – tęsė Yoon Suk Yeolas. – Mes kartu kovojome ir išsaugojome savo laisvę“. Jo šalies patirtis esą rodo, kaip svarbu yra demokratijoms demonstruoti solidarumą.

Kalbėdamas apie Rusijos karą prieš Ukrainą, prezidentas sakė: „Mes aktyviai dirbsime, kad išgelbėtume Ukrainos žmonių laisvę“. Per Korėjos karą 1950–1953 metais Pietų Korėją rėmė JT junginiai, vadovaujami JAV.

Yoon Suk Yeolas dar kartą griežtai pasmerkė Šiaurės Korėjos branduolinę programą. Pchenjano branduolinė programa ir provokacijos, anot jo, kelia rimtą grėsmę taikai Korėjos pusiasalyje ir už jo ribų.

Yoon Suk Yeolas ir JAV prezidentas Joe Bidenas susitikime trečiadienį susitarė dėl glaudesnio abiejų šalių karinio bendradarbiavimo, kad sustiprintų Šiaurės Korėjos atgrasymą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją