J.Čičvarkinas pokalbiui pasiūlė susitikti anksti ryte Rygos senamiestyje – papusryčiauti vienoje iš kavinių. Rasti atsidarančią anksčiau nei vidurdienį nebuvo paprasta, tad galiausiai prisėdome „Hotel Relais le Chevalier“.

„Užtat oras pas jus nuostabus. Dėl to, kad ekonomika ne per geriausia, išlošia ekologija“, – nuo bandymo pasikalbėti apie Latvijos restoranų verslo sunkumus išsisuka svečias. Tikina, kad jo vyno verslas „sunkiai, bet kapanojasi iš krizės“. Pusryčiauti į „Hide“ susirenka po šimtą žmonių, bet „su dabartiniais atlyginimais tai labai neprastas pasiekimas“.

Infliacija palietė visas šalis, tik žmonių noro aukoti pabėgėliams iš Ukrainos, laimei, nesumažino. Į klausimą, kodėl labdaringai vakarienei pasirinko Latviją, kur infliacija du kartus didesnė nei Jungtinėje Karalystėje, o žmonių pajamos žymiai mažesnės, J. Čičvarkinas nedaugžodžiauja: „Viskam būna pirmas kartas“.

Tokio formato renginį verslininkas rengia jau penktą kartą. Pirmąsias dvi vakarienes J. Čičvarkinas organizavo Prancūzijos Rivjeroje kartu su iš Odesos kilusia virtuvės šefe Nika Belocerkovskaja. Dar dvi – J. Čičvarkino rezidencijoje Vindzore prie Londono. Ir štai penktoji įvyko Jūrmaloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)