„Oficialios derybos dėl vyriausybės... prasidės gegužės 2 dieną [istoriniame Helsinkio] Dvarų name tarp [konservatyvios] Nacionalinės koalicijos partijos, Suomių partijos, Švedų liaudies partijos ir Krikščionių demokratų“, – žurnalistams sakė Nacionalinės koalicijos partijos lyderis P. Orpo.

Jei P. Orpo pavyktų parengti vyriausybės programą, kuriai pritartų visos keturios partijos, koalicija parlamente gautų 108 iš 200 vietų daugumą.
Manoma, kad derybos, kurios paprastai trunka apie mėnesį, bus sunkios, nes griežta Suomių partijos pozicija imigracijos klausimu ir skeptiškas požiūris į Suomijos klimato tikslus sukėlė trintį tarp dešiniųjų partijų.

„Žinoma, tarp partijų yra skirtumų. Tačiau po preliminarių derybų mes kolektyviai manome, kad klausimus galima išspręsti“, – sakė P. Orpo.

2015-2017 metais Suomių partija dirbo centro dešiniųjų vyriausybėje kartu su Nacionalinės koalicijos partija, tačiau šis bendradarbiavimas baigėsi, kai Suomių partija suskilo į dvi grupes – nuosaikiąją ir griežtosios linijos frakciją.

Balandžio mėnesį vykusiuose rinkimuose valdžioje buvę socialdemokratai nukrito į trečią vietą su 43 mandatais, atsilikdami nuo Nacionalinės koalicijos partijos, gavusios 48 mandatus ir kraštutinių dešiniųjų su 46 mandatais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją