Susitikime taip pat dalyvavo Didžiosios Britanijos gynybos štabo viršininkas Anthony Radakinas ir Didžiosios Britanijos vyriausybės vadovo padėjėjas kariniams reikalams Jamie Normanas, pranešė „Ukrinform“, remdamasi prezidento biuru.

V. Zelenskis pabrėžė, kad Jungtinė Karalystė yra viena iš lyderių tiekiant karinę paramą Ukrainai. Jis prašė ir toliau stengtis „įtikinti partneres, kad Ukrainą reikia aprūpinti visa būtina ginkluote ir karine technika“.

Pasak Ukrainos prezidento, jo šaliai ypač svarbu iš tarptautinių partnerių gauti Vakarų karo lėktuvus, taip pat kitų rūšių ginklų, kad atremtų įsiveržėlius iš Rusijos. Jis paragino Didžiąją Britaniją imtis kurti karo lėktuvų koaliciją Ukrainai, kuri aprūpintų šalį labai reikalingais naikintuvais.

Taip pat aptartas pasirengimas NATO viršūnių susitikimui, šią vasarą vyksiančiam Vilniuje. Šalies vadovas pabrėžė, kad per šį viršūnių susitikimą Ukraina tikisi konkrečių sprendimų, kurie priartintų karo pabaigą ir sustiprintų Europos saugumą.

Prezidentas taip pat informavo pašnekovą apie pastangas sukurti veiksmingas saugumo garantijas Ukrainai, kol šalis yra pakeliui į narystę Aljanse.

Pranešta, kad Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministras Jamesas Cleverly dar kartą patvirtino NATO pažadą, jog ateityje Ukraina taps nare, tačiau šiuo metu diplomatas mano, kad didžiausias dėmesys turėtų būti skiriamas Ukrainos gynybinių pajėgumų stiprinimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją