Kaip pranešė RMF24, objekto radimo faktas patvirtintas oficialiai. Radinys vadinamas „nenustatyto karinio objekto nuolaužomis“. Valdžia tikina, kad vietos gyventojų saugumui pavojus negresia.

Pasak Lenkijos teisingumo ministro Zbigniewo Ziobro, incidento vietoje, kuri yra už maždaug 15 kilometrų nuo Bydgoščiaus, dirba prokurorai, kariniai ekspertai, policija, žandarmerija ir Karinės kontržvalgybos atstovai.

Anot kai kurių šaltinių, raketa galėjo nukristi jau prieš kurį laiką, o jos nuolaužos aptiktos tik dabar. Teigiama, kad ant jų yra užrašų rusų kalba.

Miškas, kuriame nukrito raketa, yra už 500 kilometrų nuo Ukrainos sienos, už daugiau kaip 400 kilometrų nuo Baltarusijos sienos ir už maždaug 240 kilometrų nuo sienos su Rusijos Kaliningrado sritimi.

Tai jau ne pirmas tokio pobūdžio incidentas Lenkijoje. Praėjusių metų lapkričio 15 d. Pševoduvo kaime, netoli sienos su Ukraina, nukritusi raketa pražudė du žmones.

Lenkijos žiniasklaida vėliau pranešė, kad raketa greičiausiai priklauso pačiai Lenkijai, o užrašai rusų kalba ant nuolaužų yra dėl to, kad raketa pagaminta dar Sovietų Sąjungoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)