Ukrainos prezidentas sako, kad turėjo „ilgą ir prasmingą“ pokalbį, o štai Kinijos valstybinė žiniasklaida praneša, kad kalbant apie Ukrainos „krizę“ Kinija esą visada buvo taikos pusėje.


Nors Pekinas dėl Rusijos karo prieš Ukrainą oficialiai laikosi neutralios pozicijos, neseniai trečią kadenciją užsitikrinęs Kinijos vadovas iki šiols nepasmerkė Rusijos įsiveržimo ir palaiko draugiškus santykius su V. Putinu.


Okupantams – įspėjimas iš Ukrainos

Artėjant gegužės 9-ąją Rusijoje minimai Pergalės dienai, okupantams – įspėjimas iš Ukrainos. Jos Vyriausioji žvalgybos valdyba patarė rusams neiti į Pergalės dienos paradą ir apskritai nesiartinti prie karinės technikos. 



Ukrainiečiai įspėjo, kad turi visą informaciją apie okupantų planuojamus renginius, įskaitant saugumo priemones, maršrutus ir pagrindinių Rusijos karo nusikaltėlių buvimo vietas.


Tad nenuostabu, kad buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas antradienį vėl ėmė grasinti branduoliniu ginklu.


Jis pareiškė, kad planeta stovi ant Trečiojo pasaulinio karo slenksčio.


„Visos kalbos, kad rusai niekada to nepadarys, arba rusai nuolat grasina mums branduoliniais ginklais, yra bevertės. Vakarai turėtų įvertinti mūsų taisykles ir ketinimus. Pasakysiu kaip šioje srityje nusimanantis žmogus: jei tavo rankoje yra ginklas, o kaip buvęs prezidentas žinau, ką tai reiškia, tu turi būti pasiruošęs, kad tam tikroje situacijoje tavo ranka nedrebėtų juo naudotis, kad ir kaip žiauriai ir siaubingai tai skambėtų“, – kalbėjo D. Medvedevas.



Negana to, Maskva paviešino vaizdus, kaip Baltarusijos kariai Rusijoje mokomi valdyti branduolinį užtaisą galinčias nešti raketų sistemas „Iskander“.


Ukraina baiminasi, kad Baltarusija bus priversta įsitraukti į karą.

Rusijos žvalgybiniai lėktuvai skraidė virš Baltijos jūros

Rusai vėl provokuoja Vakarus ir skraidydami virš Baltijos jūros. NATO naikintuvai perėmė tris Rusijos žvalgybinius lėktuvus. Jie skrido išjungę atsakiklio signalus. Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad du Rusijos strateginiai bombonešiai, lydimi kovinių lėktuvų, net 14 valandų skraidė virš tarptautinių Norvegijos ir Barenco jūrų vandenų.

Tuo metu Ukrainos prezidentas prakalbo apie naują sankcijų paketą Rusijai.

„Šis dokumentas apie sankcijas gulės ant visų svarbiausių pasaulio lyderių, politikos, visuomenės ir verslo, stalų. Sankcijos Rusijos naftos ir dujų sektoriui, branduolinei pramonei, absoliučiai visiems, kurie padeda Rusijai apeiti jau galiojančius apribojimus. Tai būtina tarptautinės teisinės tvarkos savigyna“, – sakė V. Zelenskis.

Visą LNK reportažą žiūrėkite čia: