„Šiandien švenčiame geležinį aljansą, bendrą mūsų ateities viziją ir artimą draugystę, kuri jungia Korėjos Respubliką ir Jungtines Valstijas“, – sakė J. Bidenas per svečio priėmimą. Abi šalis esą sieja „nenutrūkstamas ryšys“.

Pasa Yoon Suk Yeolo, abiejų valstybių santykiai pagrįsti ne davimu ir ėmimu. Tai veikiau „vertybių aljansas“. Pietų Korėja ir JAV eis išvien, kad užtikrintų „laisvę“, pabrėžė Pietų Korėjos vadovas.

Yoon Suk Yeolas į Vašingtoną su valstybiniu vizitu atvyko antradienį. Viena pagrindinių pokalbių temų yra Šiaurės Korėja, kurios raketų ir branduolinė programa sukėlė didelį susirūpinimą Seule ir Vašingtone.

Todėl JAV nori stiprinti Pietų Korėjos branduolinį skydą. Planuojama, kad pirmą kartą per dešimtmečius branduolinėmis raketomis ginkluotas JAV povandeninis laivas sustos Pietų Korėjoje. Bendras šalių pareiškimas taip pat numato intensyvesnį keitimąsi karine informacija tarp Vašingtono ir Seulo.

Planuojamos priemonės dėl Šiaurės Korėjos branduolinės veikos skirtos atgrasymui. Tačiau, JAV vyriausybės duomenimis, amerikiečių atominių ginklų dislokavimas Pietų Korėjoje nėra numatytas.

Karinė įtampa Korėjos pusiasalyje pastaruoju metu sustiprėjo. Komunistinė vadovybė Pchenjane vis grasina karine eskalacija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją