J. Bolsonaro atžvilgiu vykdomas tyrimas dėl įtariamo vaidmens organizuojant ir kurstant riaušes, per kurias siekta nuversti jo įpėdinį, prezidentą Luizą Inacio Lula da Silvą.

Buvęs prezidentas, kuris kovo pabaigoje grįžo į Braziliją po trijų mėnesių, praleistų Floridoje, visada neigė savo dalyvavimą riaušėse.

Į federalinės policijos būstinę sostinėje Brazilijoje J. Bolsonaro atvyko automobiliu tamsintais langais ir nepadarė jokio pareiškimo spaudai.

Lula, vadovavęs Brazilijai 2003-2010 metais, praėjusių metų spalį vykusiuose brutaliuose ir skaldančiuose rinkimuose vos įveikė J. Bolsonarą.

Tūkstančiai J. Bolsonaro šalininkų sausio mėnesį šturmavo Kongresą, Aukščiausiąjį Teismą ir prezidento rūmus Brazilijoje, praėjus savaitei po to, kai Lula pradėjo eiti pareigas.

Per scenas, primenančias 2021 metų sausio 6 dieną Vašingtone vykusias riaušes, kurias surengė buvusio prezidento Donaldo Trumpo – J. Bolsonaro politinio pavyzdžio – rėmėjai, jie siaubė biurus, daužė langus, niokojo meno kūrinius ir ragino kariuomenę įsikišti ir nušalinti Lulą. Buvo suimta apie 1 800 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją