„Tai buvo Talibano operacija, mes niekaip joje nedalyvavome“, – pabrėžė jis. JAV vyriausybė esą sveikina teroristo likvidavimą. J. Kirby‘is teroristo pavardės nenurodė. Tačiau jis sakė, jog nėra abejonių, kad tai išpuolio Kabulo oro uoste organizatorius. Per išpuolį, kuris įvykdytas JAV kariams traukiantis iš Afganistano, žuvo daugiau kaip 170 afganistaniečių ir 13 JAV karių.

Anot J. Kirby‘io, tai ne pirmasis IS teroristas, kurį nukovė Talibanas. „Jie mirtini priešai, – teigė jis. – Jie nekenčia vieni kitų“. Esą tikėtina, kad Talibanas ir toliau darys spaudimą IS grupuotei. JAV vyriausybė aiškiai signalizavo Talibanui, jog jis turi garantuoti, kad teroristai Afganistane nebeturėtų atsitraukimo vietos.

Per išpuolį 2021 m. rugpjūčio 26 d. prie vartų į Kabulo oro uosto teritoriją susisprogdino mirtininkas. Daugybė žmonių ten buvo susirinkę su viltimi prieš galutinį paskutinių JAV karių pasitraukimą išvykti iš šalies.

JAV prezidentas Joe Bidenas, nurodęs amerikiečių pajėgoms palikti šalį, sulaukė griežtos kritikos dėl chaoso per operaciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją