Berlyno administracinis teismas pranešė, kad posėdis dėl G. Schröderio skundo numatytas gegužės 4 dieną.

Buvęs Vokietijos lyderis, valdęs 1998–2005 m., sulaukė kritikos dėl ryšių su Rusijos energetikos įmonėmis ir draugystės su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Jis daugelį metų buvo Rusijos energetikos milžinės „Rosneft“ valdybos narys.

Praėjusių metų gegužę Bundestagas atėmė iš G. Schröderio kai kurias jam, kaip buvusiam vadovui, suteiktas ypatingas privilegijas. Vokietijos parlamento biudžeto komitetas, be kita ko, nusprendė uždaryti jo biurą. Rusijai 2022 m. vasario mėnesį pradėjus plataus masto invaziją į Ukrainą, kai kurie G. Schröderio darbuotojai atsistatydino iš pareigų.

G. Schröderis bylinėjasi su Bundestagu, reikalaudamas, kad jam vėl būtų suteiktas biuras su darbuotojais, kaip įprasta buvusiems kancleriams.

Vis dėlto atimdamas iš G. Schröderio privilegijas Biudžeto komitetas neminėjo jo ryšių su Rusijos korporacijomis ar V. Putinu. G. Schröderio teisininkai tvirtina, kad komiteto rezoliucija neteisėta, nesutinka su komiteto teiginiu, kad darbą baigęs buvęs kancleris ėjo tam tikras pareigas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją