S. Lavrovui buvo leista atvykti į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV), tačiau be Rusijos propagandistų.

Nebuvo galima atsisakyti išduoti vizas, nes būtų pažeista JT Chartija, tačiau amerikiečiai šį procesą demonstratyviai vilkino kiek įmanydami, pranešė Ukrainos TSN televizija.

Ir štai rezultatas: į JAV buvo leista atvykti tik diplomatams, o krūva propagandistų liko namuose. S. Lavrovas dar pagrasino už juos atkeršyti: „Neužmiršime, neatleisime.“

Kalbant apie Rusijos diplomatus, buvo sugrąžinta sena žeminanti taisyklė, galiojusi sovietams Šaltojo karo metu: dabar jie negali pasitraukti nuo JT būstinės toliau nei per 40 km.

JT Saugumo Tarybos renginių kuluaruose neplanuojamas ir aukščiausių Rusijos ir JAV diplomatų – S. Lavrovo ir Antony Blinkeno – susitikimas.

„Tokių planų nėra. Tiesą sakant, šiuo metu neturime darbotvarkės, kurią ministrai galėtų aptarti“, – sekmadienį prieš Rusijos delegacijos išvykimą į Niujorką sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas.

Rusija sušauks du posėdžius JT.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova „Telegram“ kanale pirmadienį pranešė, kad S. Lavrovas atvyko į Niujorką.

S. Lavrovas paskutinį kartą Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos posėdyje dalyvavo praėjusių metų rugsėjo mėnesį, tačiau salėje teišbuvo keletą minučių – kol kalbėjo.

Rusijos pirmininkavimas JT Saugumo Tarybai prasidėjo balandį. Šis faktas iškart sukėlė rezonansą. Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad ši „absurdiška ir destruktyvi“ situacija rodo „visišką tokių tarptautinio saugumo institucijų kaip JT bankrotą“.

AP pranešė, kad Vakarų diplomatai du kartus paliko JT Saugumo Tarybos salę. Vieną iš jų, kai kalbėjo Rusijos vaiko teisių įgaliotinė Marija Lvova-Belova, kaltinama karo nusikaltimais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)