Netoli pakrantės miesto Malindžio esančiame miške, kur savaitgalį buvo ekshumuota dešimtys lavonų, vyksta didelės paieškos, o valdžios institucijos baiminasi, kad šiurpių radinių gali būti dar daugiau.

Pradėtas išsamus tyrimas dėl Tarptautinės gerosios naujienos bažnyčios ir jos vadovo, teismo dokumentuose įvardyto kaip Paulas Mackenzie Nthenge, kuris savo pamoksluose skelbė, kad mirtis iš bado priartina pasekėjus prie Dievo.

Manoma, kad kai kurie jo pasekėjai vis dar gali slėptis krūmynuose aplink Šakaholą, kur praėjusią savaitę negiliuose kapuose buvo aptikti pirmieji kūnai. 325 hektarų miško plotas paskelbtas nusikaltimo vieta, o valdžios institucijos siekia išsiaiškinti tikrąjį „Šakaholos miško žudynių“ mastą.

W. Ruto, kalbėdamas Nairobio kaimyninėje Kiambu apygardoje, sakė, kad „nėra jokio skirtumo“ tarp tokių piktavalių pastorių kaip P. Nthenge, kuris buvo suimtas, bet dabar paleistas už užstatą ir laukia teismo, ir teroristų. „Teroristai naudojasi religija savo baisiems veiksmams vykdyti. Tokie žmonės, kaip Mackenzie, naudojasi religija tam, kad darytų lygiai tą patį“, – sakė prezidentas.

Keletas žmonių jau buvo išgelbėti ir nugabenti į ligoninę Malindžio mieste Kenijos Indijos vandenyno pakrantėje.

Žmogaus teisių gynimo grupės „Haki Africa“, pranešusios policijai apie bažnyčios veiksmus, narys Husseinas Khalidas sakė, kad viena iš išgelbėtųjų atsisakė valgyti, nors akivaizdžiai jautė fizinę kančią.

„Kai tik ją atvežė, ji visiškai atsisakė pirmosios pagalbos, ir tvirtai užčiaupė burną, iš esmės atsisakydama pagalbos ir norėdama tęsti badavimą, kol mirs“, – sakė jis AFP.

Kenijos Raudonasis Kryžius pranešė, kad Malindžio pagalbos tarnybai pranešta apie 112 dingusių žmonių.

Ši byla patraukė šalies dėmesį ir paskatino vyriausybę pažymėti, kad šalyje, kurioje ir anksčiau būta į nusikaltimus linkusių savamokslių pastorių bei judėjimų, reikia griežčiau kontroliuoti kraštutines konfesijas ir sektas.

Tačiau bandymams reguliuoti religiją šalyje, kurioje gyventojų daugumą sudaro krikščionys, anksčiau buvo aršiai priešinamasi kaip mėginimams paminti konstitucines bažnyčios ir valstybės atskyrimo garantijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)