Anot „The Washington Post“, Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas vienam iš sau pavaldžių kariškių nurodė ruoštis masiniams smūgiams vasario 24 d., pasinaudojant viskuo, kuo disponuoja Vyriausioji žvalgybos valdyba.

Leidinio publikacijoje minima ir tai, kad Ukrainoje buvo svarstoma net apie smūgį iš jūros, kaip sprogstamąją medžiagą panaudojant trotilą. Taikiniu, esą, galėjo būti Novorosijskas, uostamiestis prie Juodosios jūros.

Vašingtone dirbantys pareigūnai atidžiai stebėjo ukrainiečių planus, o Baltieji rūmai būgštavo, kad sprogimai Rusijoje gali paskatinti Kremlių duoti agresyvų atsaką.

Vasario 22 d., t. y. likus dviem dienoms iki metinių, Centrinė žvalgybos agentūra išplatino dar vieną slaptą dokumentą, kuriame nurodoma, kad Ukrainos Vyriausioji žvalgybos valdyba, atsižvelgdama į Vašingtono prašymą, sutiko atidėti į Maskvą nukreiptą ataką.

„The Washington Post“ skelbiamos detalės paimtos iš neseniai nutekinto slaptos informacijos bloko. Vis dėlto leidinys nenurodo, kam konkrečiai įsikišus ir dėl kokių konkrečių priežasčių Ukraina sutiko atšaukti atakas.

Ukraina neigia ketinusi smogti Maskvai per karo pradžios metines

Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas Mychaila Podoliakas pavadino „Washington Post“ straipsnį apie tariamą JAV įtaką Kyjivo sprendimui vasario 24 d. neatakuoti Maskvos „sąmokslo teorijomis“.

„Kodėl mes turėtume tai daryti? Kam? Koks būtų tokio vienkartinio veiksmo tikslas? Ar tai pakeistų karo eigą? Priverstų rusus bėgti? Panaikintų ginklų poreikį?“ – savo „Twitter“ paskyroje rašė M. Podoliakas.

Anot jo, tokiais straipsniais siekiama diskredituoti Ukrainą Vakarų akyse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją