Antradienį Maskvoje vyksiančio susitikimo tikslas – išspręsti pilietinio karo Sirijoje sukeltas problemas ir pasiekti taiką regione, sakė H. Akaras.

Visos šalys dalyvauja Sirijos pilietiniame kare, Rusija ir Iranas remia prezidento Basharo Al Assado režimą, o Turkija – sukilėlių pajėgas Sirijos šiaurėje.

Sirijos, Rusijos ir Turkijos gynybos ministrai susitiko gruodį, tai buvo pirmasis žingsnis siekiant sušvelninti įšalusius Damasko ir Ankaros santykius.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas rengiasi prezidento rinkimams gegužės 14 d., milijonai Sirijos pabėgėlių Turkijoje yra viena svarbiausių rinkimų kampanijos temų. Ankara siekia savanoriško jų grįžimo, tam jai reikia pagerinti santykius su B. Al Assadu. Neseniai Turkijos prezidentas užsiminė apie galimybę susitikti su Sirijos lyderiu, kurį anksčiau pavadino „žudiku“.

Svarbiausias R. T. Erdogano oponentas per rinkimus Kemalis Kiliçdaroglu taip pat ragino pradėti derybas su B. Al Assadu ir leido suprasti, kad siųs pabėgėlius atgal į Siriją.

Šiuo metu, karui trunkant jau daugiau nei 11 metų, B. Al Assado pajėgos kontroliuoja maždaug du trečdalius šalies. Turkija užėmusi teritorijas šiaurėje, ten kovoja su Kurdų liaudies gynybos daliniais (YPG).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)