„Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turi apie 1 500 naikintuvų. Jie nėra labai aukštos kokybės, tačiau jie veikia. Pilotai nėra gerai pasirengę. Be to, (Rusijos) resursai gana išsemti“, – tęsė M. Chodorkovskis. Jis pabrėžė, kad jei Europa nori, kad Ukraina laimėtų, „tai raktas į tai yra karinės oro pajėgos“.

Jei Ukrainai pavyks pasiekti karinę pergalę, „V. Putinas bus nuverstas“, - prognozavo M. Chodorkovskis. Tačiau esą jau ir šiandien 70-metis prezidentas negali kliautis visišku lojalumu valstybės aparate. „Asmeninė V. Putino valdžia pradeda byrėti, – sakė buvęs naftos koncerno „Jukos“ savininkas. – Kai vadovui yra 60, jis dar yra šio aparato garantas. Kai jam 75-eri, jis jau nebegali garantuoti šio aparato stabilumo. Tada sistema pradeda ieškoti kito žmogaus, kuris galėtų jį pakeisti“.

Anot M. Chodorkovskio, jau sklando pirmosios potencialaus V. Putino įpėdinio pavardės. „Tai gali būti ministras pirmininkas Michailas Mišustinas. Minimas ir Maskvos meras Sergejus Sobianinas. Šioje eilėje taip pat yra Tulos srities gubernatorius Aleksejus Diuminas“, – kalbėjo M. Chodorkovskis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)