„Atplaukė pirmasis evakuacijos laivas iš Sudano, gabenantis 50 (Saudo Arabijos) piliečių ir grupę piliečių iš draugiškų šalių“, – pranešė oficialioji televizija „Al-Ekhbariyah“.

Laivas prisišvartavo Raudonosios jūros Džidos uoste, kur vėliau iš Sudano turėjo atplaukti dar keturi laivai, gabenantys 108 žmones iš vienuolikos skirtingų šalių, informavo transliuotojas.

„Al-Ekhbariyah“ parodė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota, kaip į Džidos uostą įplaukia dideli laivai. Transliuotojas taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kur matyti, kaip viename iš laivų moterys ir vaikai laiko Saudo Arabijos vėliavas.

Šeštadienio evakuacija – tai pirmoji didelio masto civilių gelbėjimo operacija nuo balandžio 15 dienos, kai Sudane įsiplieskė smurtas po ne vieną savaitę trukusios kovos dėl valdžios tarp Sudano kariuomenės vado Abdel Fattah al Burhano ir jo pavaduotojo Mohamedo Hamdano Daglo, vadovaujančio galingoms sukarintoms greitojo palaikymo pajėgoms (RSF). Per mūšius tarp armijos ir RSF kovotojų jau žuvo daugiau nei 300 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją