„Britanija buvo, yra ir bus mūsų amžina priešė. Bent jau tol, kol jų įžūli ir šlykščiai drėgna sala neprasmegs į bedugnę dėl naujausios Rusijos ginklų sistemos sukeltos bangos“, – rašo D. Medvedevas.

Penktadienį paskelbta, kad JK įveda sankcijas penkiems asmenims, susijusiems su V. Kara-Murzos apnuodijimu ir sulaikymu.

V. Kara-Murza turi dvigubą Rusijos ir JK pilietybę. Opozicionieriui anksčiau šią savaitę Rusijoje buvo skirta 25 metų laisvės atėmimo bausmė.

Kaip teigiama, sankcijos skelbiamos V. Kara-Murzos sulaikymą patvirtinusiai teisėjai Elenai Lenskajai ir tyrėjams Denisui Kolesnikovui bei Andrejui Zadačinui. Taip pat sankcionuojami Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FSB) agentai Aleksandras Samofalas ir Konstantinas Kudriavcevas, sekę V. Kara-Murzą prieš jo apnuodijimą 2015 m. ir 2017 m.

Pasak britų užsienio reikalų sekretoriaus Jameso Cleverly, Rusijos elgesys V. Kara-Murzos atžvilgiu ir opozicionieriui paskelbtas nuosprendis tik dar kartą pademonstruoja Maskvos „panieką pagrindinėms žmogaus teisėms“.

„Šiandien sankcionuoti penki asmenys, susiję su jo byla, taip pasiunčiant aiškią žinutę, kad JK netoleruos tokio elgesio su vienu iš savo piliečių“, – pareiškė pareigūnas.

„JK ir toliau rems V. Kara-Murzą ir jo šeimą. Raginu Rusiją nedelsiant ir besąlygiškai jį išlaisvinti“, – pridūrė J. Cleverly.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)