D. Raabo atsistatydinimas ministrui pirmininkui Rishi Sunakui sukėlė naujų problemų likus maždaug dviem savaitėms iki vietos rinkimų, per kuriuos konservatoriai, kaip manoma, praras vietų. Šis taip pat stengiasi prieš kitais metais vyksiančius visuotinius rinkimus atsikovoti pozicijas, prarastas pagrindinei opozicinei Leiboristų partijai.

D. Raabas, kuris pavadavo buvusį ministrą pirmininką Borisą Johnsoną, kai šis 2020 metais sirgo COVID-19, žadėjo pasitraukti, jei bus patvirtinti bet kokie jam pareikšti priekaištai. Tačiau, nors dauguma kaltinimų jam buvo panaikinti, jis sukritikavo teisininkų vadovaujamo tyrimo išvadas.

„Nors jaučiu pareigą sutikti su tyrimo rezultatais, jame buvo atmesti visi, išskyrus du, man pareikšti kaltinimai, – rašė jis atsistatydinimo laiške. – Taip pat manau, kad dvi neigiamos išvados turi trūkumų ir sukuria pavojingą precedentą, trukdantį geram vyriausybės darbui“.

Pasak jo, patyčių kartelė nuleista taip žemai, kad „ji skatins nepagrįstus skundus prieš ministrus ir turės atšaldantį poveikį tiems, kurie skatina pokyčius“.

D. Raabas taip pat atsistatydino iš teisingumo sekretoriaus pareigų, kur jam teko kovoti su neišnagrinėtomis baudžiamosiomis bylomis, susikaupusiomis dėl daugelį metų buvusio nepakankamo finansavimo ir pandemijos sukeltų trikdžių.

Prieš tai jis dirbo „Brexit“ sekretoriumi ir užsienio reikalų sekretoriumi – tačiau iš šių pareigų buvo atšauktas po to, kai sulaukė kritikos už tai, kad negrįžo iš atostogų tuo metu, kai Afganistane valdžią perėmė Talibanas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)