Treneriai, taksistai ir apsaugininkai – „nevyriškos“ profesijos?

Karą Ukrainoje pradėjusiai ir jame giliai įklimpusiai Rusijai trūksta karių. Tam, kad rastų ką pasiųsti į frontą, pradėta ne tik nauja mobilizacijos banga, rezervistams šaukimai siunčiami internetu, imamasi ir kitų priemonių, siūloma kariauti už pinigus.

Rusijos gynybos ministerija išplatino vaizdo klipą, kuriame apeliuojama į tariamą vyriškumą bei siūloma tapti „tikru vyru“ pasirašius sutartį su kariuomene.

„Nejaugi tokiu gynėju tu svajojai tapti“, – rodant parduotuvės apsaugininką skelbia užrašas.

Fone parodant Rusijos karius su jiems būdingu „Z“ ženklu, netrukus persikeliama į sporto klubą, rodomas raumeningas treneris, padedantis kelti svorį.


„Argi tame tavo jėga“, – skelbia užrašas.

Propagandiniame vaizdo klipe rodomas ir taksi vairuotojas bei retoriškai klausiama, nejaugi jis norėjo pasirinkti tokį kelią. O kulminacija tampa visų šių trijų vyrų „persikūnijimas“ į Rusijos karius ir virtimas „tikrais vyrais“.

„Tu esi vyras. Būk juo“, – reziumuojama reklamoje, kviečiančioje sudaryti sutartį su kariuomene ir gauti nuo 204 tūkst. rublių siekiantį mėnesinį atlyginimą.

Nori tapti „vyru“? Mesk darbą ir tapk kareiviu

Rusijos propagandistų bandymas apeliuojant į tariamą vyriškumą papildyti kariuomenės gretas pritraukiant daugiau žmonių, už pinigus kariauti norinčių vadinamų „kontraktininkų“, galiausiai sulaukė nemažos pašaipų bangos.

Nejaugi taip guli vyras? Tu juk vyras, tapk juo!

Socialiniuose tinkluose imta šaipytis iš sumanymo taksistus, apsaugos darbuotojus bei kūno rengybos trenerius vadinti „ne vyrais“, esą jais galima tapti tik pasirašius sutartį su kariuomene.

„Šia „socialine reklama“ norima įtikinti rusų vyrus, kad taiki profesija nėra rimta, nėra vyriška“, – ironizuoja vienas „Twitter“ vartotojų.

„Gynybos ministerija oficialiame Telegram kanale paskelbė vaizdo įrašą su šūkiu „Tu esi vyras. Būk juo.“ Norint tai padaryti, pasak autorių, reikia palikti įprastą darbą ir tapti kareiviu“, – samprotaujama opozicinės radijo stoties „Echo FM“ paskyroje.

Ministro S. Šoigu žentas – nėra „vyras“, jis – treneris

Galiausia imta šaipytis ir iš šią reklamą užsakiusios Gynybos ministerijos vadovo Sergejaus Šoigu, nes jo žentas, dukters Ksenijos vyras Aleksejus Stoliarovas – Rusijoje žinomas kūno rengybos treneris ir tinklaraštininkas.

Ksenija Šoigu ir jos vyras Aleksejus Stoliarovas

„Pagal šią logiką – paties S. Šoigu žentas nėra vyras. Jis dirba „nevyrišką“ darbą, kaip ir daugybė Rusijos apsaugininkų bei taksistų. Įdomu, ką galvoja pats ministras S. Šoigu, gal padės žentui tapti „tikru vyru“, juk tam ministras turi visus reikiamus ryšius ir galimybes, – svarstė kitas socialinio tinklo vartotojas.

„Gynybos ministerija išleido propagandinį vaizdo įrašą apie tai, kad taksi vairuotojai, apsaugininkai nėra vyrai. Taip pat ir treneriai. Socialinė reklama tikina, kad tokia profesija yra nevyriška.

Kairėje vaizdo įrašo pusėje – treneris, dešinėje – gynybos ministro Šoigu dukters vyras. Kažkaip nevykusiai čia gavosi“, – pasidalintas S. Šoigu žento bei klipe vaidinusio trenerio nuotraukas komentavo Anatolijumi pasivadinęs „Twitter“ vartotojas.

Sergejus Šoigu su žentu ir dukra
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją