L. Austinas apie tai paskelbė tviteryje: „Esu čia, Ramšteino oro bazėje, (...) su daugiau nei 40 sąjungininkių ir šalių partnerių tęsime mūsų svarbų darbą, kad patenkintume skubiausius saugumo pagalbos Ukrainai poreikius“. L. Austinas taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kaip JAV kariai pasitinka jį prie karinio lėktuvo, kuriuo jis atvyko į Vokietiją.

Jungtinės Amerikos Valstijos penktadienį Vokietijoje rengia susitikimą, per kurį aptars tolesnę paramą Ukrainai, prezidentui Volodymyrui Zelenskiui spaudžiant Vakarų sąjungininkes atsiųsti daugiau naikintuvų ir ilgojo nuotolio raketų. JAV Ramšteino oro pajėgų bazėje susirinks maždaug 50-ies šalių atstovai telkti koordinuotą paramą Kyjivui, šalies rytuose vykstant mūšiams su Rusija.

Susitikime dalyvaus ir NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, ketvirtadienį viešėjęs Ukrainos sostinėje, pirmą kartą nuo Rusijos 2022 metų vasarį pradėtos invazijos.

V. Zelenskis pasinaudojo proga paspausti NATO, kad pakviestų Kyjivą prisijungti prie Aljanso ir sustiprintų karinę paramą Ukrainos kariuomenei. Ukrainos prezidentas prašė NATO pagalbos „įveikti kai kurių valstybių narių nenorą“ tiekti ilgojo nuotolio raketas, modernius naikintuvus ir šarvuočius.

NATO narės jau pasiuntė Ukrainai sovietinių laikų naikintuvų, tačiau nepažadėjo modernių lėktuvų, tokių kaip amerikiečių F-16. Ukrainos rėmėjos nerodo didelio noro ir siųsti tolimojo nuotolio raketas, nes baiminasi, kad Ukraina gali jomis smogti į taikinius Rusijoje.

Per vizitą Ukrainoje J. Stoltenbergas sakė, kad Ramšteine daugiausia dėmesio bus skirta tolimesniam Ukrainos apginklavimui, bet drauge pabrėžė, jog siekiant paremti Kyjivą svarbu suteikti daugiau amunicijos ir sustiprinti techninės priežiūros operacijas.