Jis tai pareiškė per bendrą su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu spaudos konferenciją, praneša „Ukrinform“ korespondentas.

„Kalbėsiu aiškiai: teisėta Ukrainos vieta – euroatlantinėje šeimoje, teisėta Ukrainos vieta – NATO. Laikui bėgant mūsų parama padės jums tai įgyvendinti. Šiandien kartu su prezidente aptarėme ilgalaikę pagalbos iniciatyvą. Ji jums padės pereiti nuo sovietinės ginkluotės ir doktrinų prie NATO standartų ir užtikrinti visišką mūsų armijų sąveiką“, – sakė Aljanso vadovas.

Jis pabrėžė, kad šis žingsnis yra NATO įsipareigojimo Ukrainai įrodymas.

J. Stoltenbergas taip pat pažymėjo, kad nuo 2022 metų vasario NATO sąjungininkai suteikė Ukrainai daugiau kaip 150 mlrd. eurų paramą, įskaitant 65 mlrd. eurų karinę pagalbą.

„Sąjungininkai dabar tiekia daugiau lėktuvų, tankų ir šarvuotosios technikos, NATO teikia Ukrainai skubią pagalbą, įskaitant medicinos įrangą, mobiliąsias palydovines sistemas ir pontoninius tiltus. Visa tai kasdien keičia situaciją mūšio lauke“, – sakė NATO generalinis sekretorius.

Anot J. Stoltenbergo, jis ir Ukrainos prezidentas sutarė, kad reikia teisingos ir tvirtos taikos. Šiame kontekste Aljanso vadovas teigiamai įvertino V. Zelenskio pasiūlytą taikos planą ir pabrėžė būtinybę stiprinti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, NATO generalinis sekretorius J. Stoltenbergas balandžio 20 d. lankosi Ukrainoje su vizitu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)