„Kareivis, kuris tarnauja šaliai ir gina ją nuo agresoriaus, rizikuoja savo gyvybe ir savo sveikata ir vykdo užduotis labai sunkiomis sąlygomis, turi būti labai motyvuotas“, – sakoma Generalinio štabo pareiškime. 100 000 grivinų „rezervuota gynėjams, kovojantiems tiesiogiai fronte“.

Kariai, vykdantys užduotis kovų teritorijoje, tačiau tiesiogiai nedalyvaujantys mūšiuose, bei oro gynybos kariai gauna 30 000 grivinų (737 eurus). Užnugaryje dislokuoti kareiviai fronto priedų negauna.

Bazinis atlyginimas visiems kariams nuo vasario pradžios padidintas iki beveik 20 000 grivinų (490 eurų). Pasak Generalinio štabo, Ukrainos kariams mokamas sąžiningas atlyginimas, tai „nesukuria sąlygų socialinei įtampai“ ir reiškia pagarbą savo gyvybe ir sveikata rizikuojantiems kariams. Generalinis štabas ragina ukrainiečius nutraukti populizmą šiuo klausimu ir vietoj to koncentruotis į šalies gynybą.

Rusijos kariai, oficialiais duomenimis, be bazinės 37 000 rublių (412 eurų) algos gauna 158 000 rublių (1 760 eurų) priedą už mūšius fronte. Tačiau daugelis kareivių socialinėje žiniasklaidoje skundžias niekada tokių pinigų nematę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją