Šie komentarai, kuriuos citavo Venesuelos televizija, nuskambėjo po antradienį įvykusio S. Lavrovo ir autoritarinio Venesuelos prezidento Nicolás Maduro susitikimo.

„Venesuela yra viena patikimiausių partnerių pasaulyje“, – pareiškė S. Lavrovas spaudos konferencijoje su savo kolega iš Venesuelos Yvánu Gilu. Abi šalis sieja strateginis bendradarbiavimas, draugystė ir abipusė simpatija, sakė jis.

Maskva visada padės savo sąjungininkei Lotynų Amerikoje, sakė S. Lavrovas: „Darysime viską, kad Venesuelos ekonomika taptų vis labiau nepriklausoma nuo JAV ar kitų Vakarų žaidėjų užgaidų ir geopolitinių žaidimų“.

S. Lavrovas ir Y. Gilas pasmerkė sankcijas Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą. Rusijos užsienio reikalų ministras lankosi Lotynų Amerikoje, Maskvai mėginant kurti antivakarietiškus aljansus po jos invazijos į Ukrainą prieš beveik 14 mėnesių.

Po vizitų Brazilijoje ir Venesueloje S. Lavrovas planuoja aplankyti autoritariškai valdomą Nikaragvą Centrinėje Amerikoje ir socialistinę salų valstybę Kubą.

Venesuelą jau daugelį metų krečia sunki politinė, ekonominė ir humanitarinė krizė. JT duomenimis, pastaraisiais metais dėl skurdo ir smurto šalį paliko daugiau kaip 7 mln. žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją