Pareigūno teigimu, Ukrainos sąjungininkai teikia pagalbą, kad būtų užtikrintas pakankamas puolimui būtinos įrangos kiekis. Nepaisant to, O. Danilovas išreiškė nusivylimą, kad kartais partneriai „pažada viena, o daro visai ką kita“. Jis nedetalizavo.

Kalbėdamas apie slaptų JAV dokumentų nutekinimą, O. Danilovas pakartojo anksčiau kitų Ukrainos pareigūnų išreikštą poziciją, kad tai smarkiai nepaveiks būsimų Kyjivo operacijų. Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius pabrėžė, kad Ukraina su niekuo nesidalina itin jautria informacija. „Jei esama manančių, kad mes kažkam pranešinėjame, jie labai klysta“, – akcentavo pareigūnas.

O. Danilovas nurodė, kad dėl svarbių, su saugumu susijusių klausimų sprendžiama uždaruose susitikimuose, dalyvaujant Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui. Pasak pareigūno, „tik ten bus sprendžiama, kada, kuria kryptimi ir kokiu tempu mes vaduosime savo teritoriją“.

O. Danilovo teigimu, Ukraina, rengdamasi kontrpuolimui, dirba nepailstamai, įskaitant savaitgalius. „Karo metu poilsio nėra“, – kalbėjo nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius.

Jis pridūrė tikįs Ukrainos pergale. „Mes nugalėsime Rusiją“, – pabrėžė O. Danilovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją