„Prieš kelias valandas ES ambasadorius Sudane buvo užpultas savo rezidencijoje“, – tviteryje pranešė J. Borrellis, nenurodydamas jokių detalių apie pasiuntiniui padarytus sužalojimus.

ES ambasadorius Sudane yra 58 metų Airijos diplomatas Aidanas O‘Hara. ES atstovė spaudai Nabila Massrali agentūrai AFP sakė, kad po užpuolimo jam „viskas gerai“, o ES delegacija nebuvo evakuota.

Airijos ministro pirmininko pavaduotojas ir užsienio reikalų ministras Michealas Martinas sakė, kad A. O‘Hara „nebuvo rimtai sužeistas“, tačiau šis išpuolis yra „šiurkštus įsipareigojimų apsaugoti diplomatus pagal Vienos konvenciją pažeidimas“.

„Aidanas yra puikus Airijos ir Europos diplomatas, kuris tarnauja ES pačiomis sudėtingiausiomis aplinkybėmis“, – sakė M. Martinas, padėkodamas jam už tarnybą ir ragindamas nutraukti smurtą bei atnaujinti dialogą Sudane.

Per tris dienas trukusias kovas tarp Sudano kariuomenės ir konkuruojančios sukarintos grupuotės jau žuvo apie 200 žmonių, o 1 800 buvo sužeista.

Jungtinės Tautos paragino nedelsiant nutraukti ugnį, o tarptautinės organizacijos, įskaitant ES, išreiškė didelį susirūpinimą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją