Brazilija atkartojo rusų ir kinų propagandą, neatsižvelgdama į faktus“, – pirmadienį Vašingtone sakė Nacionalinės saugumo tarybos komunikacijos direktorius Johnas Kirby‘is. Esą labai problematiška, kai Brazilija tvirtina, kad JAV ir Europa nėra suinteresuotos taika arba kad ir joms tenka atsakomybė dėl karo.

Brazilijos prezidentas prieš kelias dienas lankydamasis Kinijoje pareiškė: „JAV turi liautis skatinti karą ir pradėti kalbėti apie taiką. ES turi pradėti kalbėti apie taiką“. Sausį jis pasiūlė tarptautinį tarpininkavimą, dalyvaujant Brazilijai ir Kinijai. Ukraina griežtai atmetė Brazilijos siūlymą atsisakyti Rusijos aneksuoto Krymo pusiasalio.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas tuo tarpu padėkojo Brazilijai už paramą ieškant sprendimo konflikte su Ukraina. „Žinoma, kad mes suinteresuoti, kad Ukrainos konfliktas kuo greičiau baigtųsi“, – rusų valstybinė naujienų agentūra TASS citavo S. Lavrovą, kuris pirmadienį su vizitu lankėsi Brazilijos sostinėje Brazilijoje.

Brazilijos diplomatijos vadovas Mauricio Vieira patvirtino didžiausios Lotynų Amerikos šalies interesą dėl taikaus sprendimo ir kritikavo sankcijas Rusijai. „Tokios priemonės turi neigiamų padarinių pirmiausiai besivystančių šalių ekonomikai“, – sakė jis.

Brazilija, būdama viena lyderiaujančių pasaulio šalių pagal žemės ūkio produkciją, yra priklausoma nuo trąšų iš Rusijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją