Tai sekmadienį pranešė Irako užsienio reikalų ministerija.

Remiantis ministerijos pranešimu, čia D. Kuleba susitiks su Irako užsienio reikalų ministru Fuadu Husseinu ir premjeru Mohammedu Shia al-Sudaniu. Pranešime cituojamas ministerijos atstovas spaudai Ahmedas al-Sahhafas, kuris nurodė, kad jie aptars „dvišalių ryšių stiprinimą, taip pat regioninius ir tarptautinius“ klausimus.

Apie būsimą D. Kulebos vizitą skelbiama praėjus mažiau nei savaitei po to, kai M. S. al-Sudanis telefonu pasikalbėjo su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Pasak Irako premjero biuro, pokalbio metu V. Zelenskis išreiškė norą plėtoti santykius su Iraku „visose srityse“ ir apibūdino Iraką kaip „labai svarbią ir įtakingą valstybę“.

Irakas gerus ekonominius ryšius palaiko tiek su Kyjivu, tiek su Maskva. Pernai vasarį Ukrainoje prasidėjus Rusijos sukeltam plataus masto karui, šalis užėmė neutralią poziciją. Šių metų vasarį, kai Bagdade viešėjo Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, Irako užsienio reikalų ministras dar kartą pabrėžė savo šalies paramą paliauboms ir dvišalėms Rusijos ir Ukrainos deryboms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją