Savo pirmojo valstybinio vizito į Vietnamą metu A. Blinkenas gyrė artimus dvišalius santykius tarp abiejų kadaise priešininkėmis buvusių valstybių. Jis išreiškė siekį dvišalius santykius „pakelti į dar aukštesnį lygį“. Vietnamo premjeras pripažino, kad tokia galimybė egzistuoja ir bus apsvarstyta.

JAV valstybės sekretorius į Vietnamą atvyko trijų dienų vizito ir taip pat susitiks su Vietnamo komunistų partijos vadovu Nguyen Phu Trongu. Abi šalys pažymės „visapusės partnerystės“ 10-ies metų sukaktį.
JAV siekia artimesnių dvišalių santykių su Vietnamu, kad sudarytų atsvarą Kinijos įtakai pietryčių Azijos ir Ramiojo vandenyno regione. Tačiau kol kas lieka neaišku, kada galėtų būti susitarta dėl strateginės partnerystės.

A. Blinkenas ir Vietnamo užsienio reikalų ministras Bui Thanh Sonas taip pat dalyvavo naujos JAV ambasados Hanojuje statybų pradžios ceremonijoje. Projektas kainuos 1,2 mlrd. JAV dolerių. Anot JAV valstybės sekretoriaus, tai dar vienas žingsnis link glaudesnės partnerystės.

A. Blinkenas į Vietnamą atvyko penktadienį, o sekmadienio rytą skris į Japoniją, kur dalyvaus Didžiojo septyneto valstybių (G7) užsienio reikalų ministrų susitikime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją