Airių kilmės JAV prezidentas paskutiniąją iš trijų kelionės po savo protėvių žemę dienų lankėsi garsioje Romos katalikų piligrimų šventovėje Knoke, šiaurės vakarų Airijoje.

Vėliau J. Bidenas užbaigs savo kelionę, sakydamas kalbą tūkstančiams gerbėjų Balinos Švento Muredacho katedroje.

1828 metais J. Bideno protėvis Edwardas Blewittas pardavinėjo plytas, kurios buvo naudojamos statant katalikų katedrą, o gautus pinigus panaudojo vėlesnei savo šeimos emigracijai į JAV finansuoti.

Knoko šventovėje organizatoriai paskutinę minutę atrado ryšį tarp Bidenų šeimos ir vieno iš jų kunigų, tėvo Franko O‘Grady, kuris grįžo į Airiją po ilgų metų tarnystės JAV kariuomenėje kapelionu.

Prezidento sūnus Beau Bidenas 2015 metais, būdamas 46 metų, mirė nuo smegenų vėžio. Tėvas F. O‘Grady katalikiškas apeigas atliko Walterio Reedo armijos medicinos centre netoli Vašingtono.

F. O‘Grady nebuvo įtrauktas į oficialų svečių sąrašą, tačiau jam buvo skubiai suteiktas kvietimas dalyvauti iškilmėse.

J. Bidenas „norėjo su juo susitikti iš karto, jis pasiuntė slaptosios tarnybos agentą, kad šis nueitų ir jį surastų“, – BBC pasakojo Knoko šventovės parapijos kunigas tėvas Richardas Gibbonsas.

JAV prezidentas su seserimi Valerie Biden Owens, kitu sūnumi Hunteriu ir pussesere Laurita Blewitt dar lankėsi netoliese esančiame hospise „Mayo Roscommon“. 2017 metais jis buvo atvykęs į šio pastato įkurtuves, o ten esančioje atminimo lentoje įamžintas B. Bideno atminimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją