Per pastarąsias dvi paras vietovė apšaudoma „ypač smarkios Rusijos artilerijos ugnies“, sakoma Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos atnaujintame pranešime. Analitikai tai aiškina tuo, kad Rusijos gynybos ministerija pagerino bendradarbiavimą su samdinių grupuotės „Vagner“ pajėgomis.

Be to, Ukrainos ginkluotosios pajėgos susiduria su didelėmis tiekimo problemomis. Tačiau jos tvarkingai pasitraukė iš pozicijų, kurias buvo priverstos palikti, sakoma suvestinėje.

Miesto centre „Vagner“ puolimo grupės ir toliau veržiasi, joms padeda Rusijos oro pajėgų desantininkai, atėję į pagalbą „Vagner“ daliniams šiauriniame ir pietiniame operacijos flange, sakoma pranešime.

Abi šalys pranešė, kad pastarosiomis dienomis padėtis Bachmute paaštrėjo. Po kelis mėnesius trunkančių kovų ir didelių Rusijos nuostolių Maskva teigia, kad Rusijos pajėgos užėmė apie 80 proc. miesto.

Nepaisant šių sunkumų, Kyjivas ir toliau tvirtina neketinąs atiduoti miesto, dabar beveik visiškai sunaikinto. Ukraina verčia Rusijos užpuolikus rengti atakas, per kurias jie patiria didžiulius nuostolius, ir taip alina Maskvos kariuomenę.

Jei Bachmutas kris, tai atvers kelią Rusijos kariuomenei į svarbius Slavjansko ir Kramatorsko miestus ir priartins Rusiją prie tikslo užgrobti visą Donecką.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją