„Trumparegiškai jie žvelgia į Kiniją, kad galėtų ten parduoti daugiau ES produktų sumokėdami didžiulę geopolitinę kainą, dėl to tapsime ne mažiau, o labiau priklausomi nuo Kinijos“, – sakė Vašingtone viešintis ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

„Negalite apsaugoti Ukrainos šiandien ir rytoj sakydami, kad Taivanas nėra jūsų reikalas“, – sakė jis analitiniame centre „Atlantic Council“, perfrazuodamas E. Macroną ir jo neįvardydamas.

„Manau, neduok Dieve, jei Ukraina žlugs, jei Ukraina bus užkariauta, kitą dieną Kinija gali užpulti Taivaną“, – sakė jis.

Darydamas užuominą apie E. Macrono komentarus kartu su Kinijos prezidentu Xi Jinpingu apie labiau daugiapolį vaidmenį, M. Morawieckis šaipėsi.

„Europos autonomija skamba gražiai, ar ne? Bet tai reiškia, kad Europos svorio centras perkeliamas į Kiniją ir nutraukiami ryšiai su JAV, – sakė jis. – Nelabai suprantu strateginės autonomijos sąvokos, jei tai faktiškai reiškia šaudymą sau į koją“.

„Kai kurios Europos šalys mėgina daryti tą pačią klaidą, kuri buvo padaryta su Rusija – dramatišką priklausomybės klaidą“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją