Pasak jo, Bachmuto kryptis išlieka sudėtingiausia fronto zona, kurioje priešas toliau tęsia puolimą centrinėje Bachmuto dalyje, taip pat Bohdanivkos ir Ivanivskės gyvenviečių link, siekdamas apsupti miestą iš šiaurės ir pietų. O. Hromovas pažymėjo, kad dalis priešo pajėgų ir technikos buvo perkelta į Bachmuto rajoną iš Avdijivkos krypties, siekiant sustiprinti savo puolamąjį potencialą.

„Bachmuto rajone priešas kasdien atlieka 40–50 puolimo ir šturmo bandymų, suduoda daugiau kaip 500 smūgių iš visos savo turimos ginkluotės. Tuo pat metu Rusijos karinė ir politinė vadovybė nekreipia dėmesio į didelius personalo nuostolius. Taigi, vien per pastarąsias dvi savaites Bachmuto rajone priešas neteko beveik 4 500 žuvusių ir sužeistų „Vagner“ kovotojų ir reguliariųjų ginkluotųjų pajėgų karių“, – informavo brigados generolas.

Jis sakė, kad kai kuriuose Rusijos kariuomenės daliniuose mobilizuoti kariai masiškai atsisako dalyvauti aktyviose karinėse operacijose, o vadovybė prieš atsisakančius taiko žiaurias represijas. Be kita ko, jie sodinami į rūsius, kur jiems daromas fizinis ir psichologinis spaudimas, o nepaklusniausių laukia įrengta kankinimų kamera.

Be to, pasak O. Hromovo, priešas tęsia puolamąsias operacijas Lymano kryptimi, kad pasiektų Luhansko regiono administracines ribas, ir bando išstumti Ukrainos karius į dešinįjį Žerebeco upės krantą Makijivkos-Torskės pasienyje, taip pat iš Serebrianskės girininkijos. Jis pažymėjo, kad priešas suintensyvino operatyvinės-taktinės ir karinės aviacijos naudojimą, kad smogtų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijoms.

„Užfiksuotas motorizuotųjų šaulių ir artilerijos dalinių, „Bars“ būrio personalo, taip pat papildomos oro žvalgybos įrangos perdislokavimas, siekiant sustiprinti Rusijos okupacinės kariuomenės karių telkimą nurodyta kryptimi“, – pridūrė O. Hromovas.

Tuo pat metu, jo duomenimis, Kreminos gyvenvietės rajone dislokuoti Rusijos kariai dėl galimo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo ir atšauktų atostogų yra prastos nuotaikos. Be to, Rusijos kariuomenės vadovybė įsako taupyti amuniciją šia kryptimi.

„Marinkos ir Avdijivkos kryptimis priešas nesiliauja bandęs perimti gyvenviečių kontrolę. Kiekvienoje iš nurodytų krypčių vyksta apie 20–40 bandymų pulti. Priešas paleidžia iki 200 sviedinių“, – pažymėjo O. Hromovas.

Brigados generolas taip pat pranešė, kad priešas toliau apšaudo Ukrainos karius Zaporižios ir Chersono kryptimis, vykdo raketų ir bombų atakas Chersono ir Zaporižios miestuose, stiprina pajėgas ir techniką tam tikromis kryptimis, kad užkirstų kelią Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)