86-erių S. Berlusconi Milano „San Raffaele“ ligoninės intensyviosios terapijos skyriuje gydomas nuo praėjusio trečiadienio. Gydytojai kiek vėliau atskleidė, kad politikos veteranui buvo diagnozuota leukemija, taip pat plaučių infekcija. Ketvirtadienį paskelbtame trumpame gydytojų pranešime nurodoma, kad pastarąsias 72 val. „stabiliai gerėjo“ S. Berlusconi kvėpavimo ir inkstų funkcija. Negana to, pažymima, kad pavyko veiksmingai pažaboti leukocitozę ir uždegiminį sindromą.

Leukocitozės atveju organizme fiksuojamas padidėjęs baltųjų kraujo kūnelių skaičius, o tai gali būti kraujo vėžio simptomas.

Pirmadienį gydytojai taip pat buvo išreiškę atsargų optimizmą, kad S. Berlusconi sveikatos būklė per savaitgalį kiek pagerėjo.

S. Berlusconi Italijos premjeru yra dirbęs tris kartus. Politikas šiuo metu eina senatoriaus pareigas, o jo dešiniojo sparno partija „Forza Italia“ priklauso dabartinei Italijos koalicinei vyriausybei, vedamai ministrės pirmininkės Giorgia'os Meloni. Nepaisant to, S. Berlusconi viešumoje pastebimas retai. Pastaraisiais metais jis dažnai varsto ligoninių duris.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją