„Yra dalykų, kurių niekas pasaulyje negali ignoruoti: kaip lengvai šie žvėrys žudo“, – kalbėjo V. Zelenskis.

Jis pabrėžė, kad pasaulis turi tai pamatyti.

„Tai ne atsitiktinumas. Taip nutiko anksčiau. Taip nutiko Bučoje. Tūkstančius kartų. Kiekvienas turi reaguoti. Kiekvienas lyderis“, – teigė V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas pažadėjo garantuoti teisingumą savo karo draskomai tautai.

„Mes nieko nepamiršime ir neatleisime žudikams“, – teigė V. Zelenskis.

„Delfi“ primena, kad socialiniuose tinkluose pasirodė du vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuota, kaip brutaliai nužudomi, kaip teigiama, Ukrainos kariai. Jiems nupjaunamos galvos.

Kaip rašo CNN, vaizdo įrašuose, regis, užfiksuotos skirtingos egzekucijos. Vienas iš jų padarytas labai neseniai, o kitas, sprendžiant iš aplinkui esančių augalų, ko gero, buvo nufilmuotas vasarą.

Pirmasis vaizdo įrašas buvo paskelbtas prorusiškame socialinių tinklų kanale balandžio 8-ąją. Neva jį padarė „Vagner“ samdiniai. Vaizdo įraše rodomi dviejų Ukrainos karių lavonai be galvų, gulintys netoli sunaikintos karinės transporto priemonės.

Vaizdo klipe girdimas iškraipytas rusiškas balsas (gal taip norima nuslėpti kalbančiojo tapatybę) už kadro: „(Šarvuotį) ištaškė mina.“ Tikriausiai turėdamas omenyje ant žemės gulinčius lavonus, vyras nusijuokia ir tęsia: „Jie juos nužudė. Kažkas juos sučiupo ir nupjovė galvas.“

Kaip rašo CNN, nupjautos ne tik galvos, bet ir rankos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją