„Tikriausiai kam nors įdomu pamatyti šiuos dokumentus, jei tai tikri dokumentai, bet jie gali būti suklastoti arba tyčia nutekinti“, – Rusijos naujienų agentūroms sakė Sergejus Riabkovas.

„Kadangi JAV yra konflikto (Ukrainoje) šalis ir iš esmės kariauja prieš mus hibridinį karą, gali būti, kad tokia technika naudojama siekiant apgauti savo priešininką – Rusijos Federaciją“, – sakė jis.

JAV teisingumo departamentas pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl nutekintų dokumentų, apimančių įslaptintą informaciją apie Ukrainos kovą su Rusijos pajėgomis, taip pat slaptus JAV sąjungininkių vertinimus. Viename šių dokumentų atskleidžiamas JAV susirūpinimas Ukrainos gebėjimu apsiginti nuo Rusijos smūgių, „The Washington Post“ pranešė apie kitą, kuriame abejojama būsimo Kyjivo pajėgų kontrpuolimo sėkme. Laikraštis „The Guardian“ pranešė, kad viename dokumente sakoma, jog vienu metu Ukrainoje galėjo veikti 97 NATO šalių specialiųjų pajėgų kariai, įskaitant 50 britų karių.

Pastarosiomis dienomis „Twitter“, „Telegram“, „Discord“ ir kitose svetainėse aptikta dešimtys nufotografuotų dokumentų, kai kurie jų taip pat rodo, kad JAV šnipinėja sąjungininkes ir partneres, įskaitant Izraelį, Pietų Korėją ir Ukrainą. Daugelis dokumentų nebėra prieinami svetainėse, pranešta, kad Vašingtonas stengiasi juos pašalinti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją