Jiems nupjaunamos galvos.

Kaip rašo CNN, vaizdo įrašuose, regis, užfiksuotos skirtingos egzekucijos. Vienas iš jų padarytas labai neseniai, o kitas, sprendžiant iš aplinkui esančių augalų, ko gero, buvo nufilmuotas vasarą.

Pirmasis vaizdo įrašas buvo paskelbtas prorusiškame socialinių tinklų kanale balandžio 8-ąją. Neva jį padarė „Vagner“ samdiniai. Vaizdo įraše rodomi dviejų Ukrainos karių lavonai be galvų, gulintys netoli sunaikintos karinės transporto priemonės.

Vaizdo klipe girdimas iškraipytas rusiškas balsas (gal taip norima nuslėpti kalbančiojo tapatybę) už kadro: „(Šarvuotį) ištaškė mina.“ Tikriausiai turėdamas omenyje ant žemės gulinčius lavonus, vyras nusijuokia ir tęsia: „Jie juos nužudė. Kažkas juos sučiupo ir nupjovė galvas.“

Kaip rašo CNN, nupjautos ne tik galvos, bet ir rankos.

Rusijos socialiniuose tinkluose teigiama, kad vaizdo įrašas buvo padarytas Ukrainos rytinėje dalyje, netoli Bachmuto, kur ne vieną mėnesį vyksta nuožmiausi šio konflikto mūšiai, aktyviai dalyvaujant „Vagner“ samdiniams. CNN nepavyko nepriklausomai patvirtinti vaizdo įrašo padarymo vietos.

Antrasis įrašas, kuris buvo paskelbtas tviteryje ir kurio vaizdas yra labai neaiškus, tikriausiai buvo nufilmuotas vasarą, nes aplinkui matyti daug augalijos. Jame Rusijos kovotojas peiliu nupjauna Ukrainos kareiviui galvą. Vaizdo įrašo pradžioje balsas leidžia suprasti, kad, pradėjus egzekuciją, auka dar buvo gyva.

Netrukus po to, kai pasirodė minėtieji vaizdo įrašai, Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vyriausiasis patarėjas Andrijus Jermakas tviteryje parašė: „Už viską teks atsakyti.“

Ukrainos saugumo tarnyba trečiadienį pranešė pradėjusi tyrimą pagal straipsnį dėl karo įstatymų ir papročių pažeidimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)