Remiantis kariuomenės pranešimu, smūgiai buvo inicijuoti apie 4 val. 30 min. Izraelio (ir Lietuvos) laiku.

Naujienų agentūros AFP korespondentai pranešė, kad Libano Tyro regione ir Gazos ruože nugriaudėjo garsūs sprogimai.

Izraelio kariuomenė ketvirtadienį skelbė, kad iš Libano teritorijos Izraelio link buvo paleista daugiau kaip 30 raketų. Kariuomenės atstovas pulkininkas leitenantas Richardas Hechtas dėl šios atakos kaltino palestiniečių grupuotes, tvirtindamas, kad, „be jokios abejonės, tai buvo palestiniečių ugnis“.

„Izraelio atsakas šiandien ir ateityje turės brangių padarinių“, – penktadienį prieš naujausius Izraelio smūgius pareiškė šalies premjeras Benjaminas Netanyahu. Ministras pirmininkas kalbėjo po Izraelio saugumo kabineto posėdžio, kuriame, anot šalies prezidento biuro, kabineto nariai „priėmė sprendimus, paremtus (Izraelio gynybos pajėgų) rekomendacijomis“.

Iš Libano paleistoms raketoms pasiekus Izraelio teritoriją, AFP korespondentai išgirdo sprogimų Gazos ruože. Izraelio kariuomenė vėliau pareiškė čia smūgiavusi į du tunelius ir „ginkluotės gamybos vietas“, priklausančias grupuotei „Hamas“. Tuomet iš Gazos ruožo Izraelio link buvo paleistos raketos. Izraelio kariuomenė nurodė, kad jos oro gynybos sistemos perėmė 25 raketas, tačiau penkios nukrito Izraelio teritorijoje.

Įtampa tarp Izraelio ir palestiniečių paaštrėjo minint religines Paschos ir Ramadano šventes. Apie naujausią smurto protrūkį pranešta po to, kai trečiadienį Jeruzalėje esančioje Al Aksos mečetėje kilo Izraelio saugumo pajėgų ir palestiniečių susirėmimai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją